11 de juny de 2019
11.06.2019
Diari de Girona

Aplicaran noves eines per apoderar la gent amb discapacitat intel·lectual

La fundació tutelar Support treballarà amb una metodologia per facilitar que prenguin les seves decisions

11.06.2019 | 00:13
Aplicaran noves eines per apoderar la gent amb discapacitat intel·lectual

La fundació tutelar Support comencarà a posar en pràctica, de manera gradual, la metodologia de treball I Decide de suport a la presa de decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual a partir del juliol. La metodologia consisteix a facilitar que puguin actuar segons la seva voluntat i preferències, amb els suports adequats per evitar conflictes d'interessos i influències indegudes, seguint uns processos que s'han desenvolupat en un estudi internacional.

El projecte I Decide, iniciat el gener del 2018, tracta sobre com transmetre el coneixement perquè les persones amb discapacitat intel·lectual o psicosocial puguin prendre les seves pròpies decisions i superar les dificultats amb què sovint es troben, deixant al final que terceres persones decideixin per ells.

El projecte s'ha centrat en tres àrees de la vida de les persones: les finances personals (la gestió del pressupost mensual, prioritzar les compres, la relació amb les entitats bancàries...), els drets com a consumidors (maneres de comprar, com fer una queixa...) i la gestió de la salut, com el funcionament del sistema sanitari, les assegurances o hàbits de vida.

Des del dilluns passat i fins aquest cap de setmana, Support ha treballat a Girona amb els socis europeus del projecte i les entitats gironines que operen en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual per pol·lir els darrers detalls i que els seus professionals puguin començar a posar en pràctica la metodologia proposada.

El projecte, liderat per Support i finançat amb gairebé 200.000 euros de fons europeus, acabarà a finals d'any amb l'edició dels manuals de bones pràctiques dirigits als professionals i a les persones afectades i les seves famílies. El projecte esta coparticipat per organitzacions socials internacionals de Bèlgica, Finlàndia, Anglaterra i Grècia, a més de la fundació gironina Campus Arnau d'Escala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit