La Fundació Hospital de Puigcerdà ha donat material de neonatologia de l'antic hospital a la Costa d'Ivori, a l'Àfrica occidental. Concretament ha donat 1 incubadora, 4 llits per a nadons i més material, tot plegat material procedent de la unitat de neonatologia que havia quedat en desús arran de l'obertura del nou hospital Cerdanya. Tot i així, segons una nota del consistori es tracta de material que «funciona perfectament».

Tot plegat ha tingut lloc amb motiu de la cursa Dream Runners 2019, que ha estat organitzada per l'Ajuntament del municipi i IPI Cooperació. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va explicar que «enguany la cursa Dream Runners donarà el 70% de la seva recaptació a aquest projecte de cooperació al desenvolupament a la Costa d'Ivori». Concretament, a un centre d'atenció de nounats. Pel que fa al 30% restant, el batlle va apuntar que es destinarà a les obres d'adequació del Centre de dia i de la Unitat de Psicogeriatria de la Residència Geriàtrica.

En altres edicions la cursa ha destinat diners a la reconstrucció i posada en funcionament d'un hospital maternoinfantil a Etiòpia o més recentment per finançar un programa d'integració laboral per a dones a Cochabama, Bolívia. També ha finançat actuacions de cooperació de caràcter local, col·laborant amb entitats i institucions de la comarca.