L'Ajuntament de Ripoll ha posat en funcionament una nova fórmula per facilitar el pagament de liquidacions o autoliquidacions municipals (taxes administratives, impostos de construccions, etc). Es tracta d'un sistema de cobrament anomenat Q 60, que segons va assegurar ahir el consistori, permetrà una gestió «més eficient» dels recursos públics.

Segons explica l'Ajuntament en una nota, els avantatges a través d'aquest sistema inclouen que no hi haurà gestió de diners en efectiu a les oficines de l'ajuntament, tot i que els certificats d'empadronament se seguiran cobrant en efectiu, ja que valen un euro.

S'oferirà la possibilitat, a més, de fer algun tràmit administratiu de forma totalment telemàtica. D'altra banda, la conciliació del pagament amb el tràmit de liquidació o autoliquidació és automàtica i emesa per la mateixa entitat bancària, fet que segons apunta el consistori «garanteix la transparència administrativa i el correcte pagament».

A l'hora de fer un tràmit administratiu que comporti un pagament, es lliurarà un document que incorpora un codi de barres (Q60).

Aquest codi emmagatzema la informació necessària per fer el pagament, que es pot fer presencialment a través d'un caixer de CaixaBank, per internet a través d'una pàgina web específica o mitjançant una aplicació de mòbil.