Girona juga més de 104 milions d'euros a l'any en Loteria i Primitives.

Els catalans són els tercers que més juguen a aquests jocs d'atzar a Espanya només superats pels andalusos i madrilenys.

L'Agrupació Nacional d'Associacions Provincials d'Administradors de Loteries ha emès un comunicat on es pot veure que les vendes de Loteria i Primitives a Catalunya van suposar un 13'3% del total del conjunt l'Estat.

Cosa que converteix en la tercera autonomia amb majors vendes, després d'Andalusia (14'9%) i Madrid (14'8%) i per davant de la Comunitat Valenciana (11'7%).

Les xifres reflecteixen que els principals jocs d'atzar per als catalans segueixen sent les tradicionals loteries i les primitives, que juntament amb la resta dels jocs que ofereix Loteries i Apostes de l'Estat (Selae) van aconseguir unes vendes de 1.188 milions d'euros durant 2017.

Quarta província catalana

Per províncies, Barcelona va vendre 865,3 milions d'euros, seguida de Lleida amb 112,2 milions, Tarragona amb 106 milions i Girona amb 104,4 milions d'euros, segons les dades de vendes publicats per Selae.

Donada la seva condició d'agrupació majoritària d'administracions de loteria, Anapal ha organitzat aquestes reunions denominades Diàlegs 4.0: de Lotero a Lotero, obertes a tots els professionals del sector. La trobada de Barcelona, que tindrà lloc el dissabte 15 de juny, serà la segona d'aquestes reunions per loteros, que continuaran per tota la geografia espanyola.