En ple mes de juny les nevades han tornat a les cotes altes del Pirineu amb gruixos màxims de deu centímetres. Els termòmetres van baixar en picat ahir al mateix temps que es donaven precipitacions.

Algunes estacions d'esquí i paratges com la de la Vall de Núria han recuperat una imatge més habitual de l'hivern que de les portes de l'estiu.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, l'estació automàtica de Malniu (2230 metres) va mesurar ahir fins a 10 centímetres de neu. Es tractaria del gruix més important dels seus 19 anys de dades.

Que nevi al juny no passa cada any però a alta muntanya és un fet "freqüent". El Meteocat recorda que l'any 2000 una nevada entre el 10 i 11 de juny va deixar fins a 40 centímetres a Bonaigua (2.266 m) i neu fins a Vielha.

Els termòmetres van caure ahir i han deixat valors per sota dels cinc graus a primera hora al Pirineu. A la costa han estat suas, entre els 12 i 13 graus.

A Banyoles, segons els meteoròlegs, Enric i Grabriel Estragués, s'ha viscut la temperatura mínima més baixa per un mes de juny dels darrers 25 anys, des del dia 12 de Juny de l'any 1994. Aquest valor és el tercer més baix per un juny des de l'any 1950.

A les 05:57 hores d'avui dimecres dia 12, el termòmetre oficial del SMC XOM-METEOCAT (PE-013) senyala la xifra de 7,6º

La temperatura anirà pujant al llarg del dia. S'espera cel serè i poc ennuvolat. Cap la migdia els valors s'espera que es moguin entre els 16 i 21 ºC al Pirineu i al litoral, i entre els 19 i 24 ºC