14 de juny de 2019
14.06.2019
Diari de Girona

Nou poblacions se sumen a les marxes solidàries organitzades per Càritas

La iniciativa, d'àmbit global, anima a compartir el viatge amb persones migrants i refugiades

14.06.2019 | 00:31
Nou poblacions se sumen a les marxes solidàries organitzades per Càritas

Poblacions de les comarques gironines acolliran aquest dissabte marxes solidàries sota el lema «Compartint el viatge», organitzades pels equips de Càritas per compartir la marxa amb persones migrades i refugiades. Les marxes són gratuïtes, i obertes i accessibles per a tothom i estan previstes a Banyoles, la Cellera de Ter, Anglès, Llagostera, Caldes de Malavella, Quart i Fornells de la Selva. Roses se sumarà a la iniciativa el dia 25 de juny i Santa Coloma de Farners ho farà el dia 29.

Les marxes «Compartint el viatge «són una iniciativa global, impulsada pel papa Francesc, per promoure la cultura de la trobada entre pobles amb l'objectiu d'evitar les catàstrofes humanitàries que suposen el desplaçament massiu de persones migrants i refugiades que fugen de les guerres i de la misèria.


Objectiu: un milió de km

L'acció, que organitzen les Càritas d'arreu del món, sumarà les distàncies recorregudes en total i les afegirà a la web comuna de la campanya, per intentar assolir l'objectiu d'un milió de quilòmetres.

Caminant plegats amb comunitats de desenes de països, els participants volen enviar un missatge d'unitat als líders polítics. «Cada passa feta en aquestes marxes és una passa per a la construcció de comunitats més fortes, més properes, amb la ment més oberta i amb un cor comú contra la xenofòbia, l'odi, el racisme i la violència entre pobles», assenyalen des de Càritas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook