Els Bombers han rescatat un excursionista de 33 anys a la Vall d'en Bas (Garrotxa) que havia caigut per un barranc de 50 metres a la zona de la Font de les Fogoses. L'avís l'han rebut cap a tres quarts de nou del matí i s'han activat dues dotacions terrestres, a més d'un helicòpter del GRAE.

Els bombers han assegurat la víctima amb una instal·lació de cordes i, posteriorment, l'han pujat a l'helicòpter amb l'ajuda d'una grua. Després, l'han portat al Parc de Bombers d'Olot, on hi havia una ambulància del SEM, que l'ha traslladat a l'hospital Sant Jaume. L'home presentava una fractura en un braç.

Una escaladora ferida

El GRAE també ha rescatat una dona de 46 anys que ha caigut d'una altura d'uns deu metres mentre feia escalada a Solius, a Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà). L'avís ha arribat poc després de les dotze del migdia i immediatament s'ha activat un helicòpter i tres dotacions terrestres.

Després d'immobilitzar-la, l'han traslladat en helicòpter al pavelló de Santa cristina. Allà, una ambulància del SEM s'ha encarregat del trasllat al Trueta de Girona. L'escaladora ha patit contusions en tot el cos però no ha perdut la consciència.

Una corredora cau en un barranc

Finalment, el GRAE dels Bombers també han participat en el rescat d'una dona de cinquanta anys que participava en una cursa de muntanya. La dona s'ha desorientat i ha acabat caient per un barranc a Les Llosses (Ripollès). Els fets han passat poc després de dos quarts d'una del migdia i s'ha activat l'helicòpter i dues dotacions terrestres.

La dona havia caigut en una zona només accessible en helicòpter o amb un tot terreny. Un cop immobilitzada, l'han evacuat en helicòpter a l'hospital de Campdevànol amb una fractura al braç. El SEM també hi ha desplaçat una ambulància.