Prop d'un 30% més de robatoris a l'interior de vehicles en els primers tres mesos de l'any a la província de Girona. Aquest és el tercer delicte que té un increment més alt en el Balanç de Criminalitat dels primers tres mesos de l'any. Es trata d'un delicte que toca molt els ciutadans ja que sovint es troben que els han trencat els vidres del vehicle, els retrovisors i els roben el que tenien a dins.

Si s'observen les dades, es pot veure que s'ha passat de 115 a 149 casos en tres mesos, respecte al mateix període de 2018. Això representa un increment del 29,6% durant el primer trimestre de l'any.

Durant l'any passat i també aquest, un municipi que s'ha vist molt sovint castigat per aquest tipus de fets ha estat Salt. Per exemple en només 12 dies de gener, la policia va rebre onze denúncies per fets similars. Fins i tot van arribar a robar dos vehicles aparcats.

El mes de març van rebre 26 denúncies per a aquest tipus de robatoris. Pel que fa al modus operandi, rebenten el vidre, el fan a miques, i un cop tenen el vehicle obert s'emporten tot el que hi troben. Hi ha hagut casos de diversa tipologia i els lladres s'han endut televisors, telèfons i fins i tot les eines de treball. S'emporten tot allò que veuen a la vista i que té algun valor. Per trencar el vidre, sovint s'ajuden d'una pedra o d'un objecte contundent.

Més robatoris violents

A banda d'aquest delicte, durant el primer trimestre de l'any també hi ha hagut molts més robatoris amb violència i intimidació a la demarcació. Han crescut en un 11,2% i entre els mesos de gener i març n'hi ha hagut 218, mentre que l'any passat en van ser 196 pel mateix període.

Quant als delictes de sang, durant aquests primers tres mesos de l'any hi ha hagut un crim i dos intents d'homicidis dolosos i assassinats. El primer crim de l'any va tenir lloc a Banyoles. La filla d'una dona de 53 anys va degollar la seva mare amb diverses ganivetades. La menor va reconèixer els fets durant la reconstrucció i va dir que estava enfadada amb la víctima per una discussió.