15 de juny de 2019
15.06.2019
Diari de Girona

Les Vies Braves comptaran amb 26 itineraris i experiències sensorials noves

15.06.2019 | 00:06
Les Vies Braves comptaran amb 26 itineraris i experiències sensorials noves

La xarxa per nedar en aigües obertes Vies Braves estrena la sisena temporada amb 26 itineraris arreu de Catalunya i amb noves experiències sensorials pensades per connectar el mar amb l'esport. Entre aquestes, destaquen les que combinen el ioga amb la natació o amb la pràctica del paddle surf. Nascuda ara fa cinc anys a la Costa Brava, Vies Braves ja s'ha estès a la costa del Maresme, a la de Barcelona, a la de Tarragona i també compta amb un itinerari a l'embassament de la Baells, amb el que ja està present en setze municipis catalans. L'any passat, la xarxa va generar un impacte econòmic de 2,5 milions d'euros.

Aquest estiu, Vies Braves ha programat més de 180 activitats gratuïtes. A cada itinerari marí se n'hi organitzen dotze, algunes d'iniciació a les aigües obertes i altres a la natació ecològica (eco-swimming), que consisteix a recollir la brossa que pugui surar al mar o estigui al fons mentre es neda o es fa snòrkel.A banda de les activitats que fomenten la vessant més lúdica de l'esport, Vies Braves organitza també un esdeveniment competitiu en el circuit permanent de Swim Run que té ubicat a la Costa Brava Nord. El circuit de Swim Run intercala sectors de natació i sectors de trail al llarg de 16 quilòmetres entre els municipis de Portbou, Colera i Llançà. Enguany, se celebra la quarta edició de la Swim Run Mar d'Amunt que tindrà lloc el dia 1 de Setembre a Llançà.

Les accions i activitats que porta a terme Vies Braves estan dissenyades conjuntament amb els Ajuntaments que acullen Vies Braves i entitats que donen suport al projecte com Dipsalut, Patronat de Girona-Costa Brava i Consorci de Promoció Econòmica del Maresme. D'altra banda, Vies Braves potencia aquest 2019 les anomenades 'Swimming holidays', una proposta de vacances a mida per a clubs de natació i triatló per fer estades i entrenaments durant la temporada d'estiu. A més, Vies Braves, que s'ha constituït com a agència de viatges, organitza l'allotjament i el servei de guiatge dels grups que contracten el paquet. Vies Braves forma part de la marca Actiu i Aventura i del Segell de Turisme Esportiu de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), amb qui col·labora per a la promoció internacional de Catalunya com a destí turístic i esportiu.2,5 MEUR d'impacte econòmicDurant l'any passat, segons recull un informe elaborat per BiM Consultors, la xarxa Vies Braves va generar un impacte econòmic de més de 2,5 MEUR. A més, també ha contribuït a crear més de 40 llocs de treball anuals. Durant l'any passat, sense comptar aquells usuaris que van fer servir les vies pel seu compte, hi va haver 1.730 persones que van participar a les activitats organitzades per Vies Braves. Un 60% dels quals van ser homes d'entre 30 i 45 anys.En relació a l'impacte mediambiental, l'informe recull que Vies Braves ha protegit més espais de litoral català augmentant un 7% els quilòmetres totals d'itineraris existents. La temporada de l'any passat es va tancar amb 25,7 quilòmetres totals abalisats. Al llarg del 2018, a més, les set neteges del fons marí que va promoure Vies Braves van permetre extreure 478 quilos de deixalles del litoral.L'estudi també recull, finalment, que Vies Braves també contribueix a incentivar la pràctica esportiva. De fet, un 12% dels enquestats admetien que no feien activitat física de forma recurrent, però sí que es van animar a participar en alguna activitat de les Vies Braves. Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook