17 de juny de 2019
17.06.2019
Diari de Girona

Els consells socials municipals celebren trobades al Pla de l'Estany

És la comarca pionera en la creació d'aquests òrgans i en té en gairebé tots els municipis

16.06.2019 | 23:02
Els consells socials municipals celebren trobades al Pla de l'Estany

Els consells socials municipals, òrgans consultius creats el 2006 amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, han celebrat durant el mes de maig diferents trobades a la comarca del Pla de l'Estany.

Concretament, s'han reunit als municipis de Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà, Fontcoberta, Palol de Revardit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà i Vilademuls. L'únic municipi que encara no ha iniciat el procés de creació del consell social municipal és Banyoles. La valoració que s'ha fet d'aquests espais de debat, l'apropament dels serveis socials als municipis i de l'acció que es fa des de l'Àrea de Benestar Social als municipis és molt positiva.

Comarca pionera

Aquests òrgans van ser creats a iniciativa del Consorci de Benestar Social de Pla de l'Estany-Banyoles, amb el convenciment que en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials cal comptar amb tots els agents implicats del territori, i suposen una iniciativa pionera en l'àmbit de Catalunya. El Pla de l'Estany és, de fet, l'única comarca del país amb consells socials en gairebé tots els municipis.

Aquests Consells tenen una composició mixta i representativa dels diferents agents del territori. Estan formats per representants polítics, mestres i professorat de centres educatius, representants de les AMPAs, representants del teixit associatiu, personal sanitari, Mossos d'Esquadra, tècnics de l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, jutges de pau, entre d'altres. Parteixen dels principis que les decisions relatives als serveis socials s'han de prendre amb la participació dels ciutadans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook