Un incendi va afectar ahir al matí un bloc de quatre plantes situat al número 5 del carrer Escoles Pies de Puigcerdà, segons van informar fonts des Bombers de la Generalitat. El foc s'hauria produït a la cuina d'un pis de la segona planta, i tot i que no hi va haver ferits, es van haver d'evacuar veïns que hi havia confinats a les plantes superiors.

En total, es van evacuar cinc persones fins a l'hospital transfronterer de Puigcerdà, on van ser ateses per intoxicació lleu de fum, mentre que l'Ajuntament va haver de reallotjar dotze persones més. Entre les persones evacuades hi havia una parella amb un menor confinats a l'àtic de l'edifici, que es van haver de rescatar amb l'autoescala dels bombers.

Els bombers van rebre l'avís del foc, del qual no van trascendir les causes, a les 11.04 hores del matí. En les tasques d'extinció hi van participar fins a vuit dotacions, i a les 11.42 hores s'havia donat per controlat. Tècnics municipals van fer una revisió de l'edifici davant de possibles danys estructurals i es va decidir precintar-lo. Una dotació de bombers es va quedar a la zona fins que es va acabar de balisar.

Incendi a Lloret de Mar

Dos menors i un adult van resultar intoxicats lleus per un incendi a la cuina del seu domicili a Lloret de Mar dissabte a la nit, segons van informar els Bombers. El foc va afectar la cuina del pis, un segon, en un edifici de 10 plantes. Tot i això, els tres intoxicats van ser atesos al mateix lloc dels fets i no va caldre hospitalització. Els Bombers van rebre l'avís a les 23.56 hores, i van poder acabar amb les flames, que no van malmetre la resta del pis ni l'edifici.