Mossos d'Esquadra i policies locals tindran com a prioritat entre el 18 i el 24 de juny, treure de la circulació els conductors beguts o drogats. Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des del dies previs es farà una campanya intensiva per combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya.

Els controls policials es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

En els dies concrets de la revetlla i la festivitat de Sant Joan i davant les sortides nocturne, el Servei Català de Trànsit inisisteix que el consum d'alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu.

A la darrera campanya preventiva de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer condint amb Carnestoltes, es van detectar un total de 667 positius per alcoholèmia a Catalunya. Aquests positius van suposar un 4,57% del total de proves realitzades. Quant a les proves d'estupefaents, a l'anterior campanya es van detectar 291 positius.