El Consorci posarà en marxa un servei de recollida de residus a l'Alta Garrotxaen els pròxims dies i durarà fins a mitjans d'octubre. Consisteix en batudes periòdiques de neteja, cada quinze dies.

Els netejadors segueixen les zones més concorregudes: Pont del Llierca, Sadernes, Sant Aniol i el Salt del Brull. Es calcula que bona part de les 32.000 persones que visiten l'Alta Garrotxa en els mesos d'estiu fan recorreguts per les zones esmentades.

«El servei s'ha convertit en imprescindible per poder garantir el bon estat ecològic i ambiental de la zona, atès que malauradament no tots els visitants tenen actituds respectuoses amb l'entorn», han informat fonts del Consorci.

Les mateixes fonts han insistit en la necessitat que els visitants s'enduguin totes les deixalles. «Fins i tot les bosses de plàstic de recollida d'excrements dels animals de companyia, restes de paper higiènic i restes d'excrements humans i de gos», han precisat. Han indicat que els excrements a la vista fan molt desagradable l'itinerari dels altres caminants.

Han apuntat que la millor manera de mantenir el paisatge i els valors dels nostres espais naturals, així com un entorn net que sigui agradable de visitar, és el no abocament de deixalles, i la minimització de l'impacte de les visites sobre l'entorn.