Els Mossos d'Esquadra van enxampar dos lladres aquest diumenge, dia 16 de juny, a la tarda, a Sant Gregori. Abans un veí havia avisat perquè havia sospitat que els objectes que hi havia en un vehicle podien ser robats.

Amb la informació, al voltant de 2/4 de quatre de la tarda, una patrulla dels Mossos va muntar un dispositiu que els va permetre identificar dos sospitosos. A dins del cotxe van localitzar diverses figures religioses i eines.

Un cop recuperades les peces, van esbrinar que pertanyien a una ermita de Besalú. Els Mossos van trucar al regidor de Besalú Ramon Brugada, que en aquell moment ballava sardanes a la plaça Major. Amb l'ajut d'un amic, Brugada els va proporcionar el telèfon del rector de la parròquia de Besalú, Miquel Oliveras. Així, els Mossos van trucar el rector per fer-li saber que havien recuperat les peces i que sabien que eren d'una església o ermita propera a Besalú. A més, li van fer arribar les imatges. Oliveras va compartir-les amb responsables de les ermites properes. Ja de nit, l'alcalde de Sant Ferriol, Albert Fàbrega, va plantejar que podien ser de l'església de Santa Maria de Fares. Està situada molt a prop de la C-66 entre Besalú i Banyoles i pertany al terme de Sant Ferriol.

A mitjanit, l'alcalde i el mossèn es van desplaçar fins a l'església i van trobar que la porta estava rebentada. Sospiten que podria haver estat diumenge mateix perquè algun veí va veure la porta de l'església oberta.

S'ha pogut recuperar l'estàtua principal que presideix l'altar i que és una representació de la Immaculada Concepció de mitjans del segle XX feta al taller d'Olot Arte Cristiano. Fa uns 1,40 metres. Els lladres també es van endur tres imatges més petites, d'entre 30 i 40 centímetres, corresponents a Sant Josep i dues marededeus. Una d'elles és una talla de fusta amb la verge vestida que data del segle XVIII, la peça més valuosa del botí que es van emportar.