L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys, va anunciar que l'Ajuntament demanarà una subvenció a la Generalitat per fer un camí entre la zona de can Cellers fins a Pruan.

L'alcalde va explicar que es tracta d'una zona declarada d'alt risc d'incendis. Va apuntar que el pla d'incendis comarcals aconsella obrir un camí. La zona per on ha de passar la ruta està situada entre la muntanya de Sant Julià del Mont i el Sallent.

El camí està inclòs en el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals de la Garrotxa, redactat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. La previsió de cost és de 33.718 euros.

En els últims anys, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, el Parc Natural i el Consorci de l'Alta Garrotxa han incrementat les mesures destinades a la prevenció d'incendis. A més d'obrir camins i carreteres, han adequat dipòsits d'aigua perquè en cas d'un incendi els mitjans aeris hi puguin carregar. En moltes ocasions els dipòsits han estat fets en col·laboració amb els ramaders i els agricultors.