19 de juny de 2019
19.06.2019
Diari de Girona

Onada de calor a la vista: Temperatures de més de 35 graus per Sant Joan

És probable que se superi el llindar d'avís per temperatura màxima extrema, sobretot a punts de l'interior

19.06.2019 | 19:34
Onada de calor a la vista: Temperatures de més de 35 graus per Sant Joan

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que s'aproparà a Catalunya la setmana vinent procedent del nord de l'Àfrica i abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental. A partir del diumenge 23 començarà una pujada progressiva de la temperatura que tocarà sostre dimarts. L'episodi de calor es mantindrà la resta de la setmana.

La predicció per dimarts indica que es podria arribar a valors màxims de temperatura d'entre 35 i 38 graus a Ponent i a les Terres de l'Ebre, d'entre 31 i 36 a la resta de l'interior i al Prelitoral i d'entre 27 i 32 al litoral.

Aniol Resclosa

A més, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20 graus i fins i tot apropar-se als 25 en alguns punts.

L'SMC ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per temperatura màxima extrema per al dimarts 25 de juny. L'entitat de predicció meteorològica afegeix que d'acord amb els models de previsió a mig termini l'episodi de calor es podria mantenir la resta de setmana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook