El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de la primera onada de calor a partir del dia de Sant Joan.

Els meteoròlegs alerten de valors que poden arribar els 36 graus a punts de les comarques de Girona.

És probable a més, que se superi el llindar d'avís per temperatura màxima extrema, sobretot a punts de l'interior.

En concret, el Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que farà pujar els termòmetres de valent.

Aquesta massa d'aire càlid s'aproparà a Catalunya procedent del nord d'Àfrica i abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental durant la setmana vinent.

A partir de diumenge 23 s'iniciarà una progressiva pujada de la temperatura que tocarà sostre dimarts. L'episodi de calor es mantindrà la resta de setmana.

A les figures es pot veure la temperatura prevista a uns 1500 metres d'altitud (850 hPa) per dimarts 25 i dimecres 26 de juny. Els colors vermellosos mostren com la massa d'aire càlid emergirà del nord d'Àfrica i afectarà la Mediterrània Occidental.

La predicció per dimarts indica que es podria arribar a valors màxims de temperatura d'entre 31 i 36 ºC a l'interior i al Prelitoral, i d'entre 27 i 32 ºC al litoral.

Nits tropicals

A més, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20 ºC, i fins i tot apropar-se als 25 ºC en alguns punts. I per tant, es viurien nits tropicals com la que va tenir Portbou aquesta setmana.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís de Situació Meteorològica de Perill per temperatura màxima extrema per dimarts 25 de juny.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que aquest episodi de calor es podria mantenir la resta de setmana.