Ahir mateix, un tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripoll va obrir una bossa d'escombraries deixada fora del contenidor. Va trobar-hi un paper que identificava la persona que l'havia deixada. La Policia Municipal va fotografiar el paper i els residus per aixecar acta i obrir un expedient sancionador.

El regidor de Medi Ambient de Ripoll, Joaquim Colomer, ha explicat que ara la persona rebrà una notificació sobre el fet que ha estat descoberta i un avís del fet que si el tornen a detectar, rebrà una sanció d'un mínim de 300 euros i d'un màxim de 3.000 euros. Ha explicat que han hagut d'arribar a les sancions pel fet que ni les campanyes ni el canvi dels contenidors hagin servit per erradicar les males pràctiques a l'hora de deixar els residus fora dels contenidors.

«Aquest matí hem trobat un vàter, un bidet, cartrons i fustes provinents d'una reforma a 50 metres de la deixalleria municipal», ha explicat. Colomer ha raonat que algú els havia deixat de nit.

Els abocaments furtius, en la seva major part, tenen lloc en àrees de contenidors situades en polígons industrials i en zones on els contenidors queden amagats. A Ripoll tenen 100 àrees de contenidors i cada dia troben bosses a terra en 5 àrees.