La Flama del Canigó va arribar ahir a la tarda a Girona per il·luminar la ciutat en la revetlla de Sant Joan. Aquesta tradicional simbologia de la nit més curta de l'any va arribar a la ciutat a les 18 h, després d'un seguici que va sortir a les 17.30 h de plaça Independència, passant pel carrer Santa Clara i el Pont de Pedra fins a la plaça del Vi. Davant l'Ajuntament, s'hi va celebrar el Ball de l'Àliga, i es va lliurar el quinquè amb la flama a l'Ajuntament, on ha presidit el balcó del consistori tota la nit. A la mateixa plaça es van celebrar també actuacions de les entitats participants de la cercavila, una lectura del manifest i la traca final a càrrec dels Diables de l'Onyar.

L'acte, organitzat per Òmnium Gironès, ANC Girona, ADAC, Fal·lera Gironina, El Forn, l'Ateneu 24 de juny i la Fundació Llibreria les Voltes, és un símbol de la identitat cultural dels Països Catalans, que té l'element del foc com a símbol preeminent. La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels territoris.

La Flama del Canigó va arribar també a prop de 50 municipis de les comarques gironines.

Al Baix Empordà, es va encendre per segon any a Palafrugell gràcies a l'Agrupació Excursionista del municipi, que la va dur combinant la marxa a peu i en bicicleta.

A l'Alt Empordà, el foc va arribar, entre d'altres, fins a Castelló d'Empúries, maridada amb l'actuació d'havaneres del grup Ultramar. A la Selva, Santa Coloma de Farners va rebre-la amb coca, cava i refrescos.

Al Ripollès, Sant Joan de les Abadesses va celebrar un sopar-pícnic popular després de l'arribada de la Flama.

A la Garrotxa, l'hereu i la pubilla de Sant Joan les Fonts van ser els encarregats d'encendre la foguera a la zona Pedreguet-Pont Medieval després de l'arribada de la Flama i l'encesa del fanal.

Al Pla de l'Estany, Mieres va ser l'únic municipi en rebre la Flama de tota la comarca. Ho va fer a les 20.30 h del vespre seguit d'un sopar popular. A les onze de la nit estava prevista l'encesa de la foguera i va fer la lectura del manifest.