A partir d'avui es dóna el tret de sortida la primera onada de calor i està previst que porti temperatures que s'acostin als 40 graus en algunes poblacions de l'interior.

Per poder suportar aquesta situació de calorada extrema, cal seguir una sèrie de consells que dona Protecció Civil com:

-Beure aigua i hidratar-se sense esperar a tenir set: no es recomanen begudes alcohòliques, refrescos amb cola, cafès o te.

-Menjars lleugers: Amanides, fruites i verdures són alguns dels plats que més ajuden a l'organisme a disposar dels nutrients necessaris per suportar millor la calor.

-Portar roba clara i lleugera, així com calçat còmode, a més de crema solar i gorra o barret per protegir el cap.

-És preferible no realitzar exercici físic de gran intensitat, i sobretot evitar fer-ho en les hores centrals del dia. També, en la mesura del possible, no passar moltes hores conduint.

Temperatures a l'alça i nits tropicals

Els meteoròlegs alerten de valors que poden arribar als 36 graus a punts de les comarques de Girona. És probable, a més, que se superi el llindar d'avís per temperatura màxima extrema, sobretot a punts de l'interior de la província i s'arribi als 40.

En concret, el Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que farà pujar els termòmetres de valent. Aquesta massa d'aire càlid s'aproparà a Catalunya procedent del nord d'Àfrica i abraçarà bona part de la Mediterrània Occidental durant tota la setmana.

La temperatura tocarà sostre dimarts. L'episodi de calor està previst que es mantingui durant tota la setmana.

A més dels registres de màximes, la temperatura mínima en algunes zones de la costa podria quedar per sobre dels 20ºC, i fins i tot apropar-se als 25ºC en alguns punts. I, per tant, es viurien nits tropicals.