La Generalitat va activar ahir l'alerta per una onada de calor generalitzada, en la qual es preveuen temperatures que poden superar els 40 graus a l'interior de Catalunya i sobrepassar els 35 a arreu de les comarques gironines, segons el Meteocat. Amb aquestes previsions, Protecció Civil ha demanat que s'extremi la precaució, sobretot en les activitats a l'aire lliure, i que s'adoptin mesures per protegir els col·lectius més fràgils, com ara nadons i ancians.

L'augment progressiu de les temperatures, que es va iniciar ahir a les comarques de Lleida i que s'anirà estenent de forma generalitzada a tot Catalunya amb una calor extrema dijous i divendres, ha propiciat un increment del risc d'incendi, ja que l'onada coincideix amb una baixa humitat i la presència de vent. Davant aquesta situació, la Generalitat ha activat l'alerta del pla de protecció civil Procicat. Protecció Civil recomana hidratar-se de forma freqüent, evitar sortir al carrer en hores de màxima insolació o visitar la gent gran que viu sola per assegurar-se que estan bé, entre d'altres. A causa de les previsions de calor extrema, se suspenen els actes del col·lectiu LGBTI de la Comissió Unitària 28 de juny a Girona, a l'espera d'una nova data.

Comença la calor a Girona

L'inici de setmana comença a ser calorós a comarques gironines, amb unes màximes de 34 graus. A tall d'exemple, el Meteocat va registrar ahir cap a les quatre de la tarda màximes de 34,4 graus a Anglès, 34,2 graus a Das, 34,1 a Fornells de la Selva i 33,3 a Girona.