Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres set persones per haver protagonitzat actes vandàlics antiindependentistes davant de domicilis d'agents del cos, d'alcaldes, i també davant d'institucions públiques. Ahir, la jutgessa de Girona que portava el cas els va deixar en llibertat, segons va informar Crónica Global.

A més, davant dels jutjats de Girona es va produir una concentració de simpatitzants amb el grup de detinguts i que havien actuat, sobretot, a la comarca del Maresme. Tot i això, també se'ls acusava d'haver tret llaços grocs i altra simbologia independentista a Vidreres. També se'ls acusa d'haver col·locat un lavabo amb llaços grocs a casa del mosso d'esquadra gironí Albert Donaire, que és membre de Mossos per la Independència i molt popular a les xarxes socials.

Els detinguts pels Mossos eren sis homes i una dona, i tots pertanyen al col·lectiu Justicieros nocturnos, que a les xarxes socials defensa la «neteja de la propaganda independentista». Se'ls investiga per presumptes delictes relacionats amb l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Els set arrestats van ser posats ahir amb llibertat i el seu advocat, Juan Carlos Segura, va explicar al diari digital que estudia portar davant la justícia l'operatiu de la policia autonòmica que va provocar les detencions. Aquest col·lectiu va iniciar les seves actuacions al maig de 2018.