Blanes va viure dissabte la primera jornada plenament estiuenca del quart Cicle de Danses al Carrer, amb l'actuació Nit de Ball Folk, interpretada pel grup Aires del Montseny i organitzada per l'Esbart Joaquim Ruyra al passeig marítim.

Coincidint amb la Festa de Sant Pere Pescador, l'objectiu d'aquesta iniciativa és que el públic vagi més enllà de les interpretacions dels grups de dansa. Per això també es realitzen activitats dinamitzadores en forma de tallers-actuacions per a tots els públics al voltant de l'actuació musical. Aquesta vegada, la música en viu la va posar el jove grup Aires del Montseny, que des de 2014 declaren ser uns «nostàlgics del ball» i en el seu repertori inclouen sardanes, rumbes, contrapassos i havaneres.

Les dues pròximes cites coincidiran amb dues festivitats molt assenyalades a Blanes: el dia central de la Festa Major de la patrona, Santa Anna, el 26 de juliol, amb la dansa del Taller del Ball de Morratxes de la mà del cos de dansa de l'Esbart; i el dia de la Festa Major Petita, la Festa dels Copatrons Sant Bonòs i Sant Maximià, durant la segona quinzena d'agost. En aquests tallers es podran aprendre els moviments bàsics de la dansa. En concret, a l'última ocasió s'ensenyarà la part del «Toquen a Córrer», del Ball de Morratxes.