Quinze persones han mort a les carreteres gironines en sis mesos.

Sis pertanyen a col·lectius vulnerables, dos d'ells eren ciclistes i quatre, motoristes.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç del primer semestre de l'any pel que fa a la mortalitat a la xarxa viària interurbana.

En total, hi hagut 15 persones que han perdut la via a les carreteres en un total de 13 accidents de trànsit. Mentre que l'any passat tot i haver-hi el mateix nombre de víctimes, totes havien mort en un sol accident.

L'accident de trànsit mortal més recent va produir-se el dia 23 de juny a l'autopista AP-7 al seu pas per Capmany. Un camioner va quedar ferit crític després que se li incendiés el vehicle pesant. L'endemà va morir a l'hospital Vall d'Hebron perquè no havia pogut superar les cremades.

Des de l'1 de gener fins al 30 de juny a tot Catalunya 78 persones han mort en 75 accidents mortals. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% respecte el mateix període de l'any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s'ha d'abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

Quant als dies de la setmana, el 64% dels morts a les carreteres catalanes, 50 de les 78 víctimes mortals, han estat entre divendres i diumenge. A més, convé destacar que la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.