El sindicat SAP-FEPOL ha demanat a la Inspecció de Treball que ordeni el tancament immediat de totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra en les quals s'incompleix la normativa sobre temperatures, ja que n'hi ha diverses en les quals s'excedeix el màxim de 27 graus que marca la normativa vigent. Jan han denunciat la situació a la Inspecció de Treball i al comitè de seguretat i salut laboral de la conselleria d'Interior.

Entre d'altres, SAP-FEPOL ha advertit a la conselleria d'Interior que s'incomplia el límit a les comissaries de Girona, Banyoles, L'Escala, Olot, Mataró, Mollet del Vallès, Premià de Mar, Calella, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Arenys de Mar, Salou, Vilafranca del Penedès, Pineda de Mar, Viladecans, Berga i Sant Vicenç dels Horts.

De totes elles, segons el sindicat, només s'han resolt de forma satisfactòria els casos de Mataró i Calella, mentre que en les altres, encara que en set d'elles ja s'ha efectuat la corresponent inspecció de treball, encara s'incompleix de manera "flagrant i vergonyosa" la normativa vigent.

Per aquest motiu, el SAP-FEPOL ha reclamat a Inspecció de Treball que actuï amb celeritat i ordeni el tancament immediat de les dependències policials que no compleixen les garanties mínimes de treball.

També han demanat sancionar la conselleria d'Interior per infraccions molt greus o greus a causa de la seva "inacció manifesta" a l'hora de resoldre aquesta situació.