El Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputació de Girona ha realitzat un vídeo que respon algunes preguntes, a fi de sensibilitzar els 1.170.000 habitants de les comarques gironines i del Departament dels Pirineus Orientals sobre la necessitat d'actuar davant del canvi climàtic. La iniciativa és en el marc del projecte de cooperació transfronterera ECTAdapt, en què s'analitza la vulnerabilitat del territori, es consciencia la ciutadania i es dona suport als municipis de l'Espai Català Transfronterer en l'elaboració de plans i accions d'adaptació al canvi climàtic.

L'Espai Català Transfronterer està integrat per 447 municipis i 14 comarques, que equivalen a 10.247 quilòmetres quadrats, i s'estén a uns 200 quilòmetres de litoral. Inclou 200.000 hectàrees de superfície agrícola, nou embassaments d'aigua i onze estacions d'esquí, i rep uns set milions de turistes cada any. Aquestes característiques fan que el territori que comprèn les comarques gironines i el Departament dels Pirineus Orientals sigui molt vulnerable, sobretot a la sequera i a les onades de calor.

L'objectiu principal de l'audiovisual és sensibilitzar, conscienciar, informar i involucrar la ciutadania i el públic general de l'Espai Català Transfronterer sobre els impactes climàtics, com ara onades de calor i de fred, precipitacions extremes, inundacions, pujada del nivell del mar, sequeres i escassetat d'aigua, tempestes, esllavissades, incendis forestals, canvis en el patró de nivació, entre d'altres. Més enllà de divulgar els riscos de no actuar davant del canvi climàtic, el vídeo també informa de les accions d'adaptació que pot liderar la ciutadania com reduir emissions i consums.