Divuit persones han mort d'un accident de trànsit en vies interurbanes i urbanes de les comarques de Girona durant els primers sis mesos de l'any. Han perdut la vida en setze sinistres i cal dir que, dotze d'ells s'han produït en cap de setmana. Aquest tipus de sinistres es dona en aquests períodes on hi ha una més alta mobilitat i també, sovint en hores que la gent dedica a l'oci.

D'aquestes divuit persones mortes com a conseqüència d'un accident mortal, sis pertanyen a col·lectius vulnerables: dos d'ells eren ciclistes i quatre, motoristes.

El Servei Català de Trànsit (SCT) va fer ahir el balanç del primer semestre de l'any pel que fa a la mortalitat a la xarxa viària interurbana. Cal dir que la major part de les víctimes mortals van perdre la vida en carretres -vies interurbanes. En total 15 persones van morir en aquest tipus de vies, en un total de 13 accidents de trànsit. Mentre que l'any passat, tot i haver-hi el mateix nombre de víctimes en carreteres, cadascuna havia mort en un accident.

L'accident de trànsit mortal més recent va produir-se el dia 23 de juny a l'autopista AP-7 al seu pas per Capmany. Un camioner va quedar ferit crític després que se li incendiés el vehicle pesant. L'endemà va morir a l'hospital Vall d'Hebron perquè no havia pogut superar les cremades.

Des de l'1 de gener fins al 30 de juny a tot Catalunya 78 persones han mort en 75 accidents mortals que han tingut lloc en vies interurbanes. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% respecte al mateix període de l'any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s'ha d'abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

Quant als dies de la setmana, el 64% dels morts a les carreteres catalanes, 50 de les 78 víctimes mortals, han estat entre divendres i diumenge. A més, convé destacar que la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.

Pel que fa a l'edat de les víctimes mortals, destaca que gairebé una tercera part, 25 dels 78 morts tenen més de 65 anys.

L'estiu és una temporada d'alta mobilitat i la sinistralitat se'n ressent. El 2018, per exemple, juliol i agost van ser dels mesos amb més mortalitat de l'any a tot Catalunya.