L'hospital transfronterer de la Cerdanya ha rebut una nova ajuda europea per resoldre els problemes relacionats amb el reconeixement dels títols dels professionals d'una banda i l'altra de la frontera. Aquest procés, que és un requisit previ perquè metges, infermeres, llevadores i altres perfils sanitaris puguin treballar a les dues bandes de la frontera, és feixuc, diferent en cada país i normalment comporta llargs mesos de gestions, recorden des del centre transfronterer.

L'ajut, que arribarà en forma del suport d'experts en la matèria, correspon a la segona convocatòria del programa B-Solucions, promogut per la Direcció General per a les polítiques regionals i urbanes de la Comissió Europea.

«Amb un sistema ràpid o simplificat de reconeixement mutu de títols es podria facilitar l'exercici professional a les dues bandes, millorant així l'atractivitat de l'hospital i d'altres centres del territori de la Cerdanya i el Capcir, que sovint es troben amb serioses dificultats de reclutament», assenyala el centre.

L'hospital de Cerdanya és també beneficiari, junt amb socis de les dues bandes de tot el Pirineu, d'una ajuda de la primera edició del B-Solutions. El projecte «Quan les urgències esborren fronteres» mira de trobar una solució perquè els sistemes d'emergències de les dues bandes de tot el Pirineu puguin coordinar-se i compartir recursos. Es va llençar el setembre del 2018 i ha d'acabar a finals d'aquest any amb un pla pilot de coordinació de les centrals del SEM i del SAMU en el territori de l'Hospital de Cerdanya.