L'onada de calor dels últims dies ha acabat amb forts aiguats al Pirineu, Prepirineu i interior de les comarques gironines, tal com indicaven els pronòstics. Al mateix temps, els Bombers de la Generalitat treballaven ahir en dos incendis forestals: un al Baix Empordà, al terme municipal de la Bisbal, i l'altre al Baix Llobregat, a Cervelló, en un escenari de risc moderat d'incendis.

El primer es va originar poc després de dos quarts de tres de la tarda, prop del quilòmetre tres de la carretera GI-644 en direcció a Ullastret i va afectar 3,5 hectàrees d'una zona forestal envoltada de camps de conreu. S'hi van desplaçar deu dotacions de terrestres i tres mitjans aeris dels Bombers, que van aconseguir controlar el foc en poc més d'una hora, al voltant de les quatre de la tarda.

El segon, amb menys afectacions, va iniciar-se a la urbanització Torre Vileta de Cervelló i van ser-hi enviades quatre dotacions terrestres i una aèria. El foc va afectar 100 m2 de zona forestal i va ser extingit al cap d'una hora gràcies a la ràpida actuació dels equips d'extinció.

Respecte a les precipitacions, la comarca del Ripollès és la que s'ha vist més afectada durant aquests últims dos dies. A Planoles la tempesta ha anat acompanyada de pedra petita, mentre que a la Vall de Núria ahir s'hi van acumular fins a 46,9 mm, sent així la localitat on ha caigut més aigua. Al llarg de la tarda les precipitacions han anat avançant i han descarregat ruixats a Banyoles i a Figueres però sense arribar a Girona. A la Garrotxa i al Berguedà també s'hi van repartir alguns ruixats gairebé anecdòtics. Els altres dos focus amb més pluges han estat la Vall d'Aran amb precipitacions acomulades de 48,4 mm i a Osona, amb 40,7 mm.

Les pluges han actuat com a parèntesis entre la gran onada de calor que va afectar el territori durant la setmana passada i la que s'espera que comenci avui, més curta que l'anterior i amb el pic més elevat el dissabte.