El tram de telecabina que unirà la base de l'estació de la Molina (Cerdanya) amb el refugi del Niu de l'Àliga, a més de 2.500 metres, s'estrenarà a l'inici de la pròxima temporada de neu. Tot i que les obres es troben a la recta final, requereixen aturar l'actual remuntador tres setmanes i, per això, s'ha decidit endarrerir els treballs fins al 15 de setembre.

D'aquesta manera, es preveu que la instal·lació estigui enllestida a l'octubre i que es pugui inaugurar coincidint amb l'arribada dels primers esquiadors al complex. A banda d'aquesta actuació, que compta amb un pressupost de sis milions d'euros, també s'està construint un nou telecadira fins a la zona de Coll de Pal (Berguedà).

El director de l'estació de la Molina, Xavier Perpinyà, va explicar que tot i que la prolongació del telecabina fins al Niu de l'Àliga podria haver entrat en funcionament el 31 de juliol, per fer-ho possible calia parar l'actual remuntador i, tenint en compte que el complex ofereix diverses activitats durant l'estiu, s'ha decidit esperar al setembre.

Coincidint amb la presentació de la temporada d'estiu al sector hoteler a l'entorn de l'estació, Perpinyà va fer una visita d'obres i va dir que la prolongació del telecabina permetrà programar activitats a la Molina deu mesos a l'any. Pel que fa a l'estiu, Perpinyà va destacar l'obertura dels circuits per a bicicletes o les activitats que es duen a terme a l'entorn del llac.