05 de juliol de 2019
05.07.2019
Diari de Girona

Demanen tancar comissaries i suspendre judicis per les altes temperatures als edificis

El Tribunal Superior de Justícia alerta de més 29 graus en punts dels Jutjats de Girona La UGT en denuncia prop de 40 a residències per a gent gran

05.07.2019 | 01:27
Demanen tancar comissaries i suspendre judicis per les altes temperatures als edificis

Comissaries dels mossos, jutjats i residències per a gent gran són alguns dels centres de treball de la Generalitat on la tempertura s'ha disparat i els treballadors s'han queixat, demanant el tancament i mesures correctores.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha criticat que als Jutjats de Girona hi hagi llocs on se superin els 29 graus i preveu suspendre judicis si la situació no s'arregla. Allà on fa més calor és al Registre Civil, que ha reduït l'horari d'atenció al públic fins a les 12. Però també hi ha oficines judicials i sales de vistes on, a les 9 del matí, ja se superen els 27 graus. El president del TSJC, Jesús María Barrientos, ha reclamat a la Generalitat que prengui «mesures» per acabar amb les deficiències de climatització; i que un tècnic de prevenció de riscos del Consell General del Poder Judicial faci una inspecció «urgent» a l'edifici i que, a partir d'aquí, el deganat suspengui vistes o judicis orals a sales amb calor excessiva.

Pel que fa a les comissaries dels Mossos d'Esquadra, SAP-Fepol ha demanat a la Inspecció de Treball que ordeni el tancament immediat d'aquelles on s'incompleix la normativa sobre temperatures i s'excedeix el màxim de 27 graus. El sindicat va denunciar aquesta situació a Girona, Banyoles, l'Escala i Olot, entre altres llocs de Catalunya. SAP-Fepol també va demanar sancionar la Conselleria d'Interior per infraccions molt greus o greus a causa de la seva «inacció manifesta» a l'hora de resoldre aquesta situació.

Per la seva banda, UGT va denunciar «la calor exagerada» a les residències per a gent gran de Puig d'en Roca i Palau, de Girona, tal com va detallar Maria José Estruch. Pel sindicat és «inacceptable» que treballadors i usuaris suportin temperatures que en alguns punts arriben als 40 graus. Estruch va explicar que el 2017 ho van denunciar a la Inspecció, que va comprovar el mal condicionament i va fer recomanacions «que no s'han complert del tot»; com roba adequada que no ha arribat. Estruch va dir que han fet requeriments constants al Departament de Treball i als centres. «Estem donant menjar a 29 graus», va exemplificar per remarcar «el nivell d'estrés i de cansament».

Des de la Conselleria van informar que els consta una sola incidència comunicada per la UGT a principis de setmana al centre de Creu de Palau per registrar de 30 a 33 graus i van requerir una solució a l'empresa instal·ladora de la climatització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook