05 de juliol de 2019
05.07.2019
Diari de Girona

Olot aprova l'inici de l'enderroc de tres finques del nucli antic

L'operació s'ha aprovat de manera forçosa en dos dels habitatges per l'oposició dels propietaris dels immobles

05.07.2019 | 01:27
Jordi Güell i Estanis Vayreda, regidors de l'Ajuntament d'Olot

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat l'inici del procés per a l'enderroc de tres habitatges del nucli antic en mal estat. El regidor d'Urbanisme, Jordi Güell, i el regidor del nucli antic, Estanis Vayreda, han explicat l'actuació, que tindrà lloc al carrer Lliberada Ferrarons, als números 12, 14 i 16.

«Els tres edificis tenen situacions diferents, ja que tot i formar part d'una mateixa unitat, no són de la mateixa propietat», explica Güell. Els edificis 12 i el 14 són expedients que es van iniciar a finals del 2018 perquè es va llançar una ordre d'execució per mal estat dels habitatges. «Els propietaris no s'hi han posat massa bé i finalment hem dut a terme un procediment extrem i hem pogut aprovar l'enderroc de manera subsidiària», argumenta. L'Ajuntament d'Olot procedirà a l'enderroc, però el cost dels treballs, de més de 42.000 euros, l'assumiran els propietaris. «L'Ajuntament avançarà els diners de dues terceres parts de l'ender­roc (12 i 14), ja que ens sembla un tema prioritari», aclareix.
S'espera que, si no hi ha impediment jurídic, l'enderroc estarà enllestit entre els mesos de novembre i desembre. El següent pas serà reedificar, ja que no es vol que quedin solars buits. La propietat 16 té la voluntat de finançar la part que li toca i edificar. En canvi, en els 12 i 14 l'Ajuntament intentarà arribar a acords per forçar una transmissió d'aquesta propietat a favor de tercers. Güell ha advertit que aquest cas servirà de precedent per a casos similars on els propietaris no tinguin cura dels seus habitatges, fet que obligarà l'Ajuntament a actuar.

La decisió de tirar a terra els edificis s'emmarca dins el pla de millora i revitalització del nucli antic de la ciutat. En paral·lel, l'Ajuntament també ha donat el vistiplau al projecte d'accions de millora de la plaça del Conill.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook