08 de juliol de 2019
08.07.2019
Diari de Girona

Desallotjat un bloc d'habitatges a Font de la Pólvora a causa d'un comptador incendiat

Els Bombers van extingir ràpidament el foc, que va obligar a evacuar els veïns de l'edifici

07.07.2019 | 23:28
Desallotjat un bloc d'habitatges a Font de la Pólvora a causa d'un comptador incendiat

Un incendi a quarts de set del matí d'ahir diumenge en un comptador d'un edifici del Carrer Noguer del barri de Font de la Pólvora de Girona va obligar a desallotjar tot el bloc. En total són vuit famílies que varen ser evacuades, i que van tornar a casa el mateix diumenge, ja que l'incendi va afectar només la sala de comptadors, tot i que el fum es va estendre per tota l'escala.

Els veïns afectats, però, no tindran llum fins d'aquí uns dies, ja que els tècnics d'Endesa van haver de retirar el material, que va quedar totalment calcinat, i fins dilluns no està previst que se'n posi un de nou.

El foc es va iniciar a quarts de set del matí i van estar els veïns del bloc del costat els qui van avisar ràpidament els Bombers i els seus conciutadans perquè abandonessin l'edifici.

L'incendi va provocar molt de fum, fet que va obligar algunes famílies a confinar-se a dins de casa fins a l'arribada dels efectius d'emergència que van poder evacuar-les. El mateix foc va fer malbé també la instal·lació d'aigua.

Quan els Bombers van arribar, van poder apagar ràpidament l'incendi amb la col·laboració dels veïns. Després van airejar tot el bloc per evitar més acumulació de fum a l'escala.

La sala on es va originar l'incendi va quedar completament calcinada i ara caldrà esperar que els tècnics d'Endesa posin un comptador nou. Afortunadament, no es van haver de lamentar danys personals.

Des de l'Ajuntament han demanat «col·laboració» a tots els actors, començant pel propi consistori, però també dels veïns i de la mateixa companyia, ja que les instal·lacions que hi ha en aquests pisos és antiga. «Evidentment el que més ens preocupa és la seguretat i aquesta sempre serà la nostra màxima prioritat, i després el subministrament elèctric», ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés.

Un dels principals problemes d'aquests edificis és que molts veïns tenen punxada la llum, i això suposa sobrecàrregues especialment en dies calorosos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit