09 de juliol de 2019
09.07.2019
Diari de Girona

Tarda de tempestes a les comarques de Girona

En alguns punts s'han registrat precipitacions properes als 30 litres per metre quadrat en només mitja hora

09.07.2019 | 11:54
Tarda de tempestes a les comarques de Girona

Fortes tempestes descarreguen a les comarques de Girona aquesta tarda.

 


La Selva i el Gironès són els punts on s'han registrat els ruixats més intensos, amb més de 20 litres en només mitja hora. Per exemple, a l'estació de Viladrau s'ha registrat una precipitació de 26 litres per metre quadrat en mitja hora.
Avisos a Protecció Civil

Protecció Civil ha rebut 52 trucades per 41 incidències relacionades amb la pluja entre les tres i dos quarts de set de la tarda. La majoria han estat per inundacions, incidències de clavegueram, filtracions i despreniments de la calçada, segons ha indicat el mateix ens. La majoria d'avisos s'han rebut des del Vallès Occidental, però també n'hi ha hagut del Maresme, d'Osona, del Gironès, de la Selva, del Vallès Oriental, del Baix Llobregat, del Ripollès, de l'Alt Urgell i del Baix Empordà. Per municipis, allà on hi ha hagut més avisos ha estat a Sant Bartomeu del Grau, a Osona, però també n'hi ha hagut a Girona, a Pineda de Mar, a Castellar del Vallès, a Calella, a Terrassa, a Blanes, a Sant Cugat del Vallès, a Maçanet de la Selva i a Ripoll.


Ambulància embarrancada a Girona

els Bombers han indicat que han rebut una cinquantena d'avisos per incidències relacionades amb la pluja, per bé que el nombre d'actuacions ha estat inferior. La majoria de feines han estat per petites inundacions, embornals embussats o fets de poca afectació. Una de les actuacions més destacades ha tingut lloc quan han hagut de treure una ambulància que ha quedat embarrancada en una bassa d'aigua a Girona mentre feia un servei de transport sanitari. El vehicle, però, s'ha pogut treure sense problemes, segons indiquen els mateixos Bombers.


Aquesta situació meteorològica té les hores comptades però, ja que demà tornarà a sortir el sol i hi haurà alguns intervals de núvols per la província de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit