Olot ja té el pregoner per les Festes del Tura d'enguany. El sacerdot olotí Joan Solerserà l'encarregat de pregonar des del balcó de Can Jonetes el dia 6 de setembre.

L'alcalde d'Olot Pep Berga, ha encarregat a Joan Soler ser el pregoner d'aquestes Festes del Tura pels projectes de transformació social que va dur a terme durant la seva estada de nou anys al Togo.

La construcció d'una nova parròquia, pous d'aigua, una farmàcia, una llibreria, una escola d'alfabetització, una granja, una llar d'aprenents i finalment, un col·legi a Saint Paul, amb actualment capacitat per més de 500 alumnes, són alguns dels projectes que el sacerdot va emprendre el missioner a la diòcesi de Dapaong, al nord del país Africà.

Joan Soler ja va ser nomenat ambaixador de la ciutat el 2012 i garrotxí de l'any el 2013. A més, també és rector d'Arenys de Munt i d'Arenys de Mar i arxipreste del Maresme. Segons Pep Berga, el pregó d'aquestes Festes del Tura ha de ser un homenatge a tots aquells habitants d'Olot que fan tasques de voluntariat. Tal com ha declarat l'alcalde, Soler ha estat escollit pregoner pels valors de solidaritat que representa.