La circulació ferroviària s'ha restablert pels volts d'un quart de deu del matí entre Girona i Maçanet-Massanes, segons informa Rodalies, després que s'hagi segellat la fuita de mercaderies perilloses d'un tren de mercaderies aturat a Riudellots de la Selva.La fuita s'ha donat per segellada

per part dels Bombers, pels volts de les nou del matí. Per tant la circulació de trens s'ha vist aturada més de tres hores.

El comboi estava aturat a l'estació de Riudellots de la Selva, a la via 2, tal com informa Renfe i Protecció Civil. El tall ha afectat la línia R11 de Rodalies.

Segons Protecció Civil, la circulació està reestablerta però els trens circulen per via única entre Girona i Maçanet.

Això ha comportat, segons Renfe, que els viatgers de Girona i Figueres s'hagin derivat al servei Ave. I afegeixen que a causa de la gran dificultat per trobar autobusos per la "temporada estival a la Costa Brava" per establir un servei alternatiu per carretera s'ha recomanat "als viatgers de la línia R11 utilitzar mitjans alternatius" de transport.

Confinament

La fuita ha provocat un petit núvol tòxic i preventivament els Bombers, que hi han treballat amb nou dotacions, han evacuat una benzinera que hi ha a tocar l'estació i ha confinat dues empreses.

Arran d'aquest succés, Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat en estat de prealerta per aquest incident, però també el pla Transcat per mercaderies perilloses.

També s'ha tallat la C-25 en ambdós sentits de la marxa al seu pas per Riudellots de la Selva fins a cap a tres quarts de nou per la incidència.

Els Bombers treballen en aquest succés que s'ha desencadenat quan passaven pocs minuts de les sis del matí a l'estació de Riudellots de la Selva. Renfe ha alertat a Bombers que havien detectat una fuita en un tren estacionat en aquesta instal·lació ferroviària.

El producte químic que ha fuitat és àcid nítric i procedeix d'un vagó d'un tren de mercaderies que es troba aturat a l'estació de Riudellots.

Els Bombers, pels volts de dos quarts de vuit, han donat per tancada la vàlvula interior i han informat que només quedava producte en un tub de descàrrega que han anat recollint. Fins que quan faltaven deu minuts per les deu, han donat per controlada la fuita. Ara la feina que els queda és segellar-la.

Mentrestant, la C-25 s'ha hagut de tallar fins cap a tres quarts del matí al seu pas pel poble i l'ajuntament de Riudellots, que també està informant del succés a través de les xarxes socials, destaca que s'ha fet un perímetre de seguretat de 200 metres al voltant de l'estació i per tant, no poden circular-hi.

A causa del succés hi ha tots els serveis d'emergències activats (Bombers, Mossos d'Esquadra, SEM, entre altres)

Quan faltaven pocs minuts per les nou del matí, els Bombers han anunciat que la fuita estava totalment segellada i que s'aixecava per tant, el confinament a la zona. Això ha suposat la desactivació del pla Transcat de Protecció Civil.

Tot i això, el pas de trens a quarts de nou del matí encara no està autoritzat, ja que Adif ha de revisar la catenària i s'ha de retirar el vagó afectat. El comboi afectat per la fuita s'ha derivat cap a Granollers.

Finalment, cap a un quart de deu del matí, s'ha donat el tall de circulació de trens per acabat i s'ha restablert la circulació entre les estacions de Maçanet-Massanes i Girona. Però els combois van per via única entre Girona i Maçanet. Amb la circulació de trens, Protecció Civil dona el pla d'emergències Ferrocat per desactivat.