L'aeroport de Girona-Costa Brava torna a perdre passatgers després del petit repunt que va registrar durant el mes de maig. Les instal·lacions de Vilobí d'Onyar van tancar el mes passat amb 273.939 usuaris, el que suposa un descens del 2,6% respecte del juny de l'any passat, segons les dades publicades per Aena.

Amb aquesta davallada, l'aeròdrom gironí torna a les xifres negatives, després d'un mes de maig en què va sumar un 1% més de passatgers que el mateix mes de l'any anterior, després d'haver estat set mesos seguits perdent passatgers.

Amb aquestes xifres, el balanç de l'any de moment continua essent negatiu per a l'aeroport de Girona, ja que durant el primer semestre de l'any ha transportat 790.407 persones, un 6,1% menys de passatgers que en els primers sis mesos del 2018.

Segons les dades del gestor aeroportuari, el mes passat es van registrar a Vilobí d'Onyar 2.150 operacions, és a dir, un 5,7% menys que el mateix mes del 2018. Pel que fa a l'acumulat de l'any, les xifres no són millors: les 7.401 operacions comptabilitzades entre el gener i el juny suposen un 7,6% menys de moviments que un any enrere.

Com és habitual, Ryanair va ser de nou la companyia aèria més utilitzada pels usuaris de l'aeroport gironí. Dels prop de 274.000 passatgers registrats el mes passat a la terminal de Vilobí, gairebé set de cada deu, 181.178, van fer servir un vol de l'aerolínia irlandesa de baix cost.En segon lloc, tot i que a una distància considerable, es va situar la britànica Jet2, que va comptar amb 30.107 viatgers, i Transavia, amb 16.818 persones.

Igual que en altres ocasions, el mercat britànic va ser el més nombrós durant el mes de juny, ja que va haver-hi 102.118 persones que van volar amb origen o destí el Regne Unit. Holanda va desbancar Alemanya de la segona posició, amb 30.559 viatgers provinents dels Països Baixos i 28.127 germànics.

Pel que fa als aeroports de destí més habituals, durant el juny van ser els de Manchester, Londres, Birmingham, Brussel·les, Bristol i Eindhoven.

Respecte a les mercaderies, el mes passat es van transportar a l'aeroport de Girona 5.408 quilos, gairebé un 88% més que el juny de l'any 2018.