L'alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, és el nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Durant la sessió plenària d'ahir al vespre Reixach, candidat de JxCat va obtenir els 23 vots a favor dels consellers del seu partit i també els d'ERC. Ni Josep Guix, portaveu del PSC ni Lluís Riera, de la CUP van proposar candidat. La votació també va comptar un vot nul i un vot en blanc.

Santi Reixach assumeix la presidència del Consell Comarcal després d'haver estat present a la institució com a conseller d'Educació i Joventut durant el mandat 2011-2015 i com a conseller de Medi Ambient i president del Consorci de l'Alta Garrotxa, els darrers quatre anys.

Després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, la composició del Consell Comarcal de la Garrotxa queda configurada de la següent manera: 14 representants de Junts per Catalunya, 9 representants d'Esquerra Republicana de Catalunya, un representant del Partit dels Socialistes de Catalunya i un representant de la Candidatura per la Unitat Popular.

Relleu amb Espona

Santi Reixach va accedir a l'alcaldia de la Vall de Bianya el 2011. Després ha repetit fins a les ultimes eleccions municipals que va guanyar sense cap formació que li fes oposició.

Ha estat conseller comarcal, membre del consell de presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa i president del Consorci de l'Alta Garrotxa.

Santi Reixach va explicar fa uns dies que des del moment que Joan Espona, president del Consell Comarcal garrotxí durant 13 anys, va decidir no presentar-se, «jo vaig dir que m'agradaria ser president del Consell Comarcal de la Garrotxa».