L'Ajuntament de Ripoll denuncia que «accedir al tren és un malson per les persones amb mobilitat reduïda» a causa de les barreres arquitectòniques presents a les estacions i a les andanes. El Consistori afegeix que les complicacions segueixen al comboi, per «passadissos massa estrets o la dificultat de trobar banys adaptats».

Ripoll ha fet pública aquest queixa la mateixa setmana que ha descarrilat un tren de Rodalies a Toses, un fet que els alcaldes de la comarca atribueixen a la manca d'inversió en la línia ferroviària.

Ahir, l'Ajuntament de la capital del Ripollès va afirmar, en un comunicat, que la separació entre el tren i l'andana «no compleix normativa» i «origina un perill». El consistori va alertar que aquesta situació «afecta a totes aquelles persones que tenen una limitació o mobilitat reduïda, a infants i gent gran». Per exemplificar el greuge que pateixen les persones amb dificultats de mobilitat, va posar el cas d'un veí del municipi, en Ramon, «que fa temps que es queixa per la impossibilitat de pujar tot sol al tren, a causa de la separació existent entre el tren i l'andana».

L'alcalde, Jordi Munell, va manifestar que «els vehicles ferroviaris o l'alçada de l'andana no estan en sintonia, i en moltes ocasions impossibiliten la que hauria de ser la normal accessibilitat als usuaris de mobilitat reduïda, però també als usuaris amb cotxets de nadons i infants, als que porten carret d'anar a comprar o als de la tercera edat», un fet greu perquè el Ripollès i la Cerdanya tenen molta «població envellida que sovint es refia en el ferrocarril bona part de la seva mobilitat».

Munell va dir que «ens toca una vegada més reivindicar serveis del segle XXI per als nostres pobles, adaptats a les normatives i a la necessària igualtat entre totes els ciutadans del país».