15 de juliol de 2019
15.07.2019

La campanya per finançar l'estudi dels deserts marins assoleix l'objectiu

La iniciativa del CEAB es proposava recaptar 10.000 euros per conèixer millor aquest fenomen

15.07.2019 | 13:37

La campanya de micromecenatge per impulsar la recerca dels deserts submarins ha assolit els 10.000 euros que necessitava. La iniciativa, impulsada pel Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i formada per centres de recerca i universitats com la Universitat de Girona (UdG), es proposa descobrir els deserts que s'amaguen sota el mar, determinar-ne la ubicació i extensió per controlar la seva evolució i entendre perquè apareixen.

Des del CEAB es va posar en marxa una campanya de crowdfunding per fer front als costos de material i mitjans necessaris per a la recerca, en què col·laboren voluntaris de diversos centres de recerca d'Austràlia, Itàlia, Noruega i Catalunya. L'objectiu era aconseguir 10.000 euros, una fita que actualment ja s'ha superat (se n'han recaptat 10.685), gràcies a l'aportació de 197 mecenes.

Aquests diners es destinaran a la compra d'eines com drons aeris i submergibles per poder estudiar la desaparició dels boscos submarins, un fenomen que impacta directament en la capacitat dels oceans per atenuar els efectes del canvi climàtic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit