El Departament d'Educació ha garantit a la plataforma SOS Menjadors escolars públics, que representa les famílies que defensen el dret a gestionar aquest servei, que el curs vinent aprovarà una mesura que donarà cobertura legal als convenis amb les associacions de pares. El col·lectiu va informar que això seria possible amb la nova llei de contractes d'atenció a les persones o mitjançant un decret llei específic sobre convenis, que hauria de permetre la gestió dels menjadors escolars per part de les associacions de famílies i les de mares i pares d'alumnes a partir del curs 2019-2020.

SOS Menjadors va valorar positivament «que es doti d'un paraigües jurídic la modalitat no contractual» perquè aquesta fórmula «garanteix un control molt proper del centre respecte de la qualitat educativa i alimentària del temps del migdia». A més, entenen que la possibilitat del conveni «obre la porta a les petites empreses locals que tenen un compromís amb el seu territori i amb la qualitat del productor de proximitat i temporada».

SOS Menjadors es va reunir la setmana passada amb el secretari general de Polítiques educatives, Carles Martínez, i el director general d'Atenció a la família i la comunitat educativa, Ramon Simón, per tal valorar el procés per regular el servei de menjador.

A banda de discutir diferents aspectes relacionats amb l'espai del migida, Educació també va traslladar als representants de SOS Menjadors la possibilitat d'apujar el preu màxim del menjador en 10 cèntims a partir del setembre. Ara, el cost està fixat en 6,20 euros, pel que fa als usuaris fixos. SOS Menjadors va reclamar al Departament que la mesura no afecti les beques menjador.