Els organitzadors de la fira han proposat traslladar al cap de setmana l'activitat del 18 d'octubre, una petició que també han fet els marxants. D'aquesta manera, la Fira Ramadera i el mercat de roba segueixen el camí iniciat per la Fira del Dibuix d'Olot.

L'objectiu del canvi de data és guanyar afluència de públic, tant local com forà, i incrementar l'atractivitat dels dos espais fent un canvi de format.

Pel mercat extraordinari de roba i complements només es tracta d'un canvi de data per coincidir amb tots els altres espais de la fira, celebrant-se sempre en cap de setmana. Per la Fira Ramadera, en canvi, el canvi de data porta lligat un canvi de model firal.

Amb l'objectiu de recuperar el vessant econòmic de la fira s'ha treballat amb el sector ramader per actualitzar el model transformant-la en una fira amb la presència del bestiar i el producte final que se'n comercialitza.

La idea és mantenir la presència d'animals a la fira, vinculant-la amb la comercialització del producte final derivat amb l'explicació de la seva elaboració per part dels productors a un públic final que en pot ser el potencial consumidor.

L'Ajuntament d'Olot s'encarregarà de l'organització d'una activitat per al pròxim 18 d'octubre perquè es continuï mantenint la celebració de Sant Lluc.

El canvi de data de la Fira Ramadera i el mercat es portarà, per a la seva aprovació, al proper ple. A la sessió d'aquest dijous es determinarà el dia de celebració.