Després que es procedís a escollir el nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, aquest dimecres s'ha aprovat el cartipàs. La consellera Fina Surina ha estat nomenada vicepresidenta primera de la corporació, i el conseller Jordi Cargol, actual alcalde de Sant Jaume, vicepresident segon.

Fina Surina també és consellera d'Acció Social, i Jordi Cargol, de Medi Ambient i Salut. Jordi Güell ha estat assignat conseller de Territori; Joan Gainza, d'Assistència als Municipis; Pere Vila, conseller de Desenvolupament Local; Maria Vidal, de Turisme i Cultura; Gemma Canalias, d'Educació; Aniol Sellabona, conseller de Joventut; Montserrat Torras, de Gestió Econòmica; Albert Fàbrega, d'Esports; Bernat Sanz, conseller de Sistemes d'Informació; Antoni Arimany, d'Organització interna i Miquel Puig, de Consum.

Al ple, a més, s'han aprovat les atribucions. S'ha establert que el càrrec de titular de la Presidència es desenvolupi en règim de dedicació parcial d'un 60% amb una retribució anual de 34.947 euros. Això suposa un canvi, ja que en els últims 8 anys el president tenia un sou en concepte d'assistències (igual que la resta de consellers) amb un màxim de 33.000 euros en cas que d'assitir a tots els òrgans col·legiats del Consell Comarcal.

Aquesta diferència implica un increment del 5,9% en el salari del president, augment que també s'ha aplicat en concepte d'assistència efectiva als òrgans col·legiats del Consell Comarcal, i que es veurà reflectit en el sou dels consellers i conselleres. Les quantitats són les següents: 300 euros l'assistència a cada ple, 150 euros a la Junta de Portaveus, 100 ? a la Comissió Informativa del ple, 60 euros al Consell d'Alcaldes, 275 euros al Consell de Presidència i 150 ? al Consell de Coordinació de govern.

En relació als portaveus, durant el present mandat, Fina Surina exercirà de portaveu del grup Junts per Catalunya, Miquel Reverter ho serà pel grup d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, i Lluís Riera i Josep Guix ho seran per part d'Alternativa Municipalista i Candidatura de Progrés, respectivament.

A part de l'aprovació dels òrgans que ja venen establerts al Reglament Orgànic Comarcal, durant la sessió s'han aprovat el nomenament del gerent comarcal, càrrec en el qual repeteix Sergi Martí i Arau. A més, com a novetat d'aquest mandat, es crea una Comissió de Coordinació de govern, formada pel president, els vicepresidents, i els consellers delegats que formen part de l'equip de govern, a més del gerent i la secretària.