23 de juliol de 2019
23.07.2019
Diari de Girona

ERC obre expedient disciplinari a l'extinent d'alcalde de Camprodon per la seva implicació en l'operació Estela

Jordi Batchelli s'hauria beneficiat suposadament d'actuacions irregulars de la Diputació de Barcelona

23.07.2019 | 11:34
ERC obre expedient disciplinari a l'extinent d'alcalde de Camprodon per la seva implicació en l'operació Estela

ERC ha obert un expedient disciplinari a l'extinent d'alcalde de Camprodon Jordi Batchelli i l'ha suspès cautelarment de la seva condició d'amic del partit fins que s'aclareixi la seva presumpte implicació en el cas Estela, que investiga suposades actuacions irregulars de la Diputació de Barcelona. A través d'un comunicat, el partit ha anunciat les mesures després que aquest diumenge 'La Vanguardia' publiqués el contingut del sumari en què apareix el seu nom. Segons aquesta informació, Batchelli s'hauria beneficiat de contractes menors de la Diputació de Barcelona "amb l'objectiu de no superar el llindar que obliga a licitar el contracte per procediments de pública concurrència".

ERC ha pres les mesures fins que s'aclareixi el cas i la implicació de Batchelli. En el comunicat, el partit referma el seu "compromís inequívoc" amb la transparència i la bona gestió, per aquest motiu, assegura que es posa a disposició de la Justícia "per facilitar la resolució més ràpida i satisfactòria dels fets denunciats".

El maig de l'any passat es van detenir 29 persones en l'operació Estela pel presumpte desviament de 2 MEUR de subvencions de la Diputació de Barcelona entre el 2011 i el 2015. Entre ells, l'expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve.

La investigació va arrencar fa tres anys arran de denúncies presentades sobre la manera de procedir, l'assignació i la justificació de les subvencions de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook