Cinc empreses de Sant Gregori i una de Sant Aniol de Finestres rebran 223.016 euros provinents dels ajuts europeus Leader, dintre de la convocatòria feta el 2018 pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

En aquest procediment, sis empreses de la Vall de Llémena, cinc de les quals són de Sant Gregori i una altra de Sant Aniol de Finestres, han estat seleccionades per a aquest programa i, conjuntament, rebran 223.016,07 euros d'ajuts per a la inversió. Es tracta de companyies que treballen en àmbits professionals tan diversos com la salut, el turisme o la indústria.

Distribució econòmica

Els imports de les subvencions es reparteixen, concretament, en 5.124 euros per al Centre Musk, 10.875 per a Frillemena, 13.243 per a la Fusteria Molas, 41.261 euros més per a Turisme Rural Cal Bort, 52.538 per a l'Hípica Equidress i 99.972 per a Turisme Rural Can Buch.

Aquestes aportacions econòmiques tenen com a objectiu diversificar i promoure l'economia en zones rurals, mitjançant ajuts a fons perdut que es corresponen amb entre un 20 i un 40 per cent de la despesa d'inversió per a la creació, l'ampliació i la millora d'activitats econòmiques en els municipis que pertanyen al territori Leader.

Associació per al desenvolupament

Des del 2016, els ajuntaments de Sant Gregori, Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres estan inclosos en el territori Leader i participen en el GAL de l'Associació pel desenvolupament rural integral de la zona nord-oriental de Catalunya (ADRINOC) a través de la Mancomunitat de la Vall de Llémena.

Aquest grup comprèn 75 municipis repartits entre les comarques de la Garrotxa, l'Alt Empordà, el Gironès, Osona i el Pla de l'Estany. La inclusió com a territori Leader i l'adhesió a ADRINOC per part de la Mancomunitat de la Vall de Llémena ha permès a les empreses del territori poder-se acollir a aquests ajuts.