El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar per unanimitat la proposta d'acceptació de l'encàrrec de gestió d'un conveni amb l'Ajuntament de Maià de Montcal per la supervisió, direcció i anàlisi d'un procés de participació popular referent al projecte d'obres de millora del carrer Girona, situat a l'entrada principal del poble.

Segons va explicar l'alcalde, Joan Gainza, la intenció és despertar l'interès de la població de Maià de Montcal, impulsar la participació ciutadana en la presa de decisions sobre el projecte d'obres de millora del carrer Girona i donar continuïtat a la participació ciutadana en futurs projectes.

L'assistència als processos participatius establerta en els convenis del Consell Comarcal de la Garrotxa va a càrrec del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa. Els tècnics del Consorci van assistir a diferents ajuntaments de la comarca en l'execució de processos participatius en el passat mandat.

En el debat, el portaveu de la CUP, Lluís Riera, va considerar que els «processos participatius són una eina indispensable que hem d'utilitzar més». Segons ell, són l'única manera de fer que «les persones estiguin més a prop dels polítics i dels consells comarcals».