Una moció del Front Nacional de Catalunya (FNC) que es debatrà en el ple municipal de Ripoll d'avui, posarà sobre la taula la prohibició que les treballadores contractades o subcontractades per l'Ajuntament de Ripoll puguin portar hijab o vel islàmic durant l'horari laboral.

El partit representat per Sílvia Orriols planteja tallar «de soca-rel qualsevol manifestació de coacció política i ciutadana dels seus treballadors i administrats», de la mateixa manera com es van prohibir els Sant Crists a les aules de les escoles. En aquest sentit, des del Front Nacional entenen que el vel i el mocador són una manifestació sexista, en tant que «pràctica misògina» de l'Islam, i ho proposen eliminar-los en defensa dels drets de totes les dones.

La proposta serà rebutjada per la resta de grups del consistori, que ja abans de les eleccions municipals van plantejar el bloqueig al FNC. L'alcalde Jordi Munell recorda que aquesta proposta ja s'havia rebutjat durant l'anterior mandat, quan la regidora del PDeCAT Fina Guix -que en l'actualitat forma part del FNC- l'havia proposada en reunions de l'equip de govern. En aquest context el batlle sosté que la presència de treballadores dependents de l'Ajuntament que utilitzen el vel és «residual» , i qualifica la proposta del FNC «d'irrellevant». Aquesta és la primera moció que el FNC proposa a Ripoll en un ple ordinari, juntament amb una altra que planteja que tot el personal de l'Ajuntament entengui i parli correctament el català. El mateix partit ha mostrat la seva indignació quan s'ha qualificat el seu argumentari electoral com a xenòfob.