Els Mossos d'Esquadra han denunciat un motorista begut, drogat i sense carnet després de patir un accident a Maçanet.

El conductor és un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Maçanet. Està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.

Els fets es remunten cap a dos quarts de quatre de la tarda del 30 de juliol, quan es va produir un accident de trànsit a la urbanització Maçanet Residencial Parc, en el qual una motocicleta va sortir de la via i el seu ocupant va resultar ferit lleu.

Quan els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van arribar al lloc van localitzar el conductor que els va explicar que estava arreglant la moto i havia caigut.

Davant l'evidència que es tractava clarament d'un accident en circulació, els agents van fer-li les proves de detecció de drogues i alcohol, a les quals va donar positiu. També van comprovar que l'home no disposava de permís per conduir la moto.

En el test d'alcoholèmia, l'home va donar un resultat positiu de 0,50 mg/litres d'aire expirat. És a dir el doble del màxim permès que es troba en els 0,25 mg/litre.

Per tots aquests motius, els agents dels Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit van denunciar penalment el motorista de 33 anys i el van citar per tal que es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.

Un dia després, el dia 31 de juliol, Mossos del sector de trànsit de Sant Feliu de Guíxols van establir un control a la carretera C-31 a l'altura del punt quilomètric 320, al seu pas pel terme municipal de Calonge.

Entre els vehicles controlats, van aturar un camió de 3.500 quilos, el conductor del qual va donar positiu en el control de drogues i un altre conductor va donar positiu per consum d'alcohol, quasi tres vegades per sobre del límit permès. En el cas del conductor del camió, els agents el van denunciar administrativament i li van immobilitzar el vehicle.

En canvi, en el cas del xofer positiu per alcohol, els agents el van denunciar penalment. Es dona la circumstància que aquest segon conductor que també van enxampar anant begut ja havia estat denunciat pels agents dels Mossos de Trànist pels mateixos fets el dia 12 de juliol.