Robatori de pes, d'alt valor econòmic i genètic al Ripollès. Uns lladres van robar un toro semental mentre pasturava en un prat idíl·lic d'aquesta comarca i al cap de cinc dies el van retornar. Es tracta d'un animal que pot pesar uns 400 quilos i que per emportar-se'l del lloc i retornar-lo els malfactors van necessitar de ben segur un bon remolc.

La bèstia, a banda de tenir un bon pes, és un semental i ara té dos anys. El seu ADN té un gran valor, ja que pertany a la raça japonesa wagyu. És un animal que s'utilitza bàsicament per inseminar vaques per tal de tenir vedells i vedelles que portin una bona carn i una genètica molt bona. La carn de vedella waygu, una raça japonesa, és de les considerades millors del món.

El pagès i ramader Narcís Poch explica que aquest brau pertany a uns coneguts seus i que va desaparèixer la nit del 25 de juliol. L'endemà ja no pasturava en el prat on sol passar el dia, que es troba a prop dels túnels del Collabós, al Ripollès. Arran del robatori ràpidament van fer córrer la veu entre el col·lectiu ramader i de pagesos i, fins i tot, a través de les xarxes socials. També van denunciar els fets a Agricultura i la policia.

Per a Poch, els lladres tenien clar el que buscaven perquè es tracta d'un animal que pot arribar a costar de compra uns 8.000 euros i llavors, amb el temps, el preu es pot multiplicar. Assegura que compta amb uns identificadors a les orelles i aquests mostren la vàlua de l'animal, cosa que segons la seva opinió, els lladres coneixien. A més, explica que si aquest animal insemina alguna vaca de forma «il·legal» un cop neixen els vedells es pot saber de quin semental ha procedit el semen. És a dir, que aquests vedells que neixin comptaran amb un «pedigrí», d'una gran vàlua.

Arran de la pèrdua del semental de l'explotació ramadera es va fer «molta pressió» a les xarxes, explica el ramader, que considera que els lladres devien veure que se'ls podia acabar enxampant si inseminava. La bèstia va tornar a aparèixer sana i estàlvia allà mateix la nit del 29 de juliol.