L'assemblea local d'Esquerra Repúblicana de Catalunya (ERC) de Figueres va escollir Jordi Masmartí i Recasens com nou president de la secció local en substitució de Lluís Valero, que l'ha encapçalat la darrera legislatura. Un dels objectius d'aquesta nova executiva és augmentar la militància.

Jordi Masmartí, diplomat en Estadística i militant des del 2016, destaca «les ganes i responsabilitat amb les quals encarem el nou projecte un grup de persones molt capacitat, tan divers com cohesionat».

L'augment i dinamització de la militància, el suport al Grup Municipal, que actualment governa, i reforçar les àrees socials, són els punts principals del seu programa d'actuació. «Que l'Agnès Lladó sigui l'alcaldessa de Figueres, naturalment, influirà en la nostra gestió, però les nostres prioritats són de partit i de ciutat, hi ha vida més enllà de l'Ajuntament!» comenta el nou President.

Confessa obertament que l'Executiva neix amb un problema de paritat, reflex de la militància, amb la intenció de destinar esforços a trobar-hi solucions.

També remarca que la llibertat de les preses i presos polítics, i la construcció de la República Catalana són objectius indiscutibles, sempre presents, de tota la militància sense excepció, independentment del càrrec o posició que s'ocupi.

A Masmartí l'acompanyen a la nova executiva Guillem Massallé, Montse Roig, Gregori Peral, Xavier Besora, Angi Afonso, Agnès Figueres, Joan Carné, Ferran Quintana, Toni Soler, Montserrat Segura, Nàdia Fernàndez i Jordi Torrent.